Over ons

info@scriptsoffscreen.nl

Stichting S.O.S. is in 2019 opgericht om verhalende podcasts te maken. Het eerste project was een serie van niet verfilmde scenario’s. Zo werden de mooiste van deze verhalen aan de vergetelheid onttrokken door er audiodrama van te maken. Inmiddels zijn hier 4 edities van geproduceerd met in totaal 20 afleveringen en als toegift bij elke editie een interview met de makers.

Lees: Scripts Off Screen werkt verslavend goed ★★★★★ | De Volkskrant

Deze edities werden mede mogelijk gemaakt door: KRO-NCRV, NPO Radio 1, Nederlands Letterenfonds, Lira fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en BNG cultuurfonds. Partners waren: Het Metropole Orkest en The Buddy Film Project

Sinds 2020 ontwikkelt Stichting S.O.S. ook oorspronkelijk audiodrama voor podcast, niet alleen voor volwassenen maar ook voor jeugd.

Stichting S.O.S.

Initiatiefnemers van Scripts Off Screen zijn  Nikol Poppe en Sytske Kok. Samen vormen zij de directie en zijn artistiek en zakelijk verantwoordelijk voor de projecten van Stichting S.O.S. 

Nikol Poppe was na haar studie aan de Toneelacademie van Maastricht en Film– en Televisiewetenschappen aan de UVA jarenlang scripteditor en (ad interim) hoofd ontwikkeling voor diverse producenten (en de publieke omroep. Zij was in deze rol verantwoordelijk voor het beoordelen en begeleiden van projecten in ontwikkeling. Daarnaast schreef zij (mee aan) enkele toneelstukken en was ze scenarist van diverse korte, middellange en lange scripts met steun van het Nederlandse filmfonds en de publieke omroep. Tevens werkte ze als Lab supervisor bij het Binger Filmlab.

Sytske Kok is opgeleid als scenarioschrijver en regisseur aan de Nederlandse Film en Televisie Academie en het Binger filmlab. Zij heeft verschillende korte en middellange scenario’s geschreven en geregisseerd. Momenteel heeft zij een aantal scenario’s van speelfilmlengte in ontwikkeling met steun van het Filmfonds en de Akademie van Kunsten. Daarnaast geeft zij o.a. les aan de Schrijversvakschool en is zij werkzaam als script consultant. Verder zit zij in het bestuur van de sectie Netwerk Scenarioschrijvers van de Auteursbond en filmfestival Go Short. www.sytskekok.nl 

Het bestuur herbergt een schat aan kennis en ervaring in de film- en theaterwereld op zowel inhoudelijk, zakelijk als juridisch vlak.

Miryam van Lier (voorzitter) is sinds 1988 in diverse leidinggevende en adviserende functies werkzaam in de culturele sector op het gebied van podiumkunsten, televisie en film.

Merel Teunissen (secretaris) is als advocaat werkzaam bij VWS advocaten en geeft les op de Theaterschool van de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam

Djoere de Jong (penningmeester) is als uitvoerend producent verbonden aan het Holland Festival en geeft middels het Productiecollectief leiding aan jonge producenten.

De Stichting heeft een culturele Anbi status. 

Beleidsplan en jaarverslag 2018

Jaarverslag 2019