Over ons

info@scriptsoffscreen.nl

 

Iedere scenarioschrijver heeft wel een of meerdere projecten liggen waarvan de verfilming niet mogelijk bleek. De meeste van deze onverfilmde scenario’s verdwijnen voorgoed in een la.

 

Scripts Off Screen onttrekt de mooiste van deze verhalen aan de vergetelheid en geeft ze alsnog een podium door ze live te laten voordragen en hiervan een podcast te maken. Zo worden de toehoorders, ieder voor zich, meegenomen op een reis door hun eigen verbeelding.

 

De scenario’s worden voor een live publiek voorgedragen. Hierboven kunt u reserveren.

 

Scripts Off Screen wordt mede mogelijk gemaakt door: KRO-NCRV, NPO Radio 1, Nederlands Letterenfonds, Lira fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en BNG cultuurfonds.

 

Onze partners zijn: Het Metropole Orkest en The Buddy Film Project

 

 

Stichting S.O.S.

 

Stichting S.O.S. heeft een culturele Anbi status. 

 

Initiatiefnemers van Scripts Off Screen zijn  Nikol Poppe en Sytske Kok. Samen vormen zij de directie en zijn artistiek en zakelijk  verantwoordelijk voor de projecten van stichting S.O.S.

 

Nikol Poppe was na haar studie aan de Toneelacademie van Maastricht en Film– en Televisiewetenschappen aan de UVA jarenlang scripteditor en (ad interim) hoofd ontwikkeling voor diverse producenten (en de publieke omroep. Zij was in deze rol verantwoordelijk voor het beoordelen en begeleiden van projecten in ontwikkeling. Daarnaast schreef zij (mee aan) enkele toneelstukken en was ze scenarist van diverse korte, middellange en lange scripts met steun van het Nederlandse filmfonds en de publieke omroep. Tevens werkte ze als Lab supervisor bij het Binger Filmlab.

 

Sytske Kok is opgeleid als scenarioschrijver en regisseur aan de Nederlandse Film en Televisie Academie en het Binger filmlab. Zij heeft verschillende korte en middellange scenario’s geschreven en geregisseerd. Momenteel heeft zij een aantal scenario’s van speelfilmlengte in ontwikkeling met steun van het Filmfonds en de Akademie van Kunsten. Daarnaast geeft zij o.a. les aan de Schrijversvakschool en is zij werkzaam als script consultant. Verder zit zij in het bestuur van de sectie Netwerk Scenarioschrijvers van de Auteursbond en filmfestival Go Short. www.sytskekok.nl 

 

 

Bestuur Stichting S.O.S.

 

Het bestuur herbergt een schat aan kennis en ervaring in de film- en theaterwereld op zowel inhoudelijk, zakelijk als juridisch vlak.

 

Miryam van Lier (voorzitter)

 

Miryam van Lier is sinds 1988 in diverse leidinggevende en adviserende functies werkzaam in de culturele sector op het gebied van podiumkunsten, televisie en film.

 

Merel Teunissen (secretaris)

 

Merel Teunissen is als advocaat werkzaam bij VWS advocaten en geeft les op de Theaterschool van de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam

 

Djoere de Jong (penningmeester)

 

Djoere de Jong is als uitvoerend producent verbonden aan het Holland Festival en geeft middels het Productiecollectief leiding aan jonge producenten.

 

Beleidsplan en jaarverslag 2018

 

Jaarverslag 2019